برقراری ارتباط بین خط سیپ مخابرات و نرم افزار ویپ voip
برقراری ارتباط بین خط سیپ مخابرات و نرم افزار ویپ voip : چند سالی است با گسترش شبکه تلفنی مخابرات و افزایش تقاضا برای دریافت خطوط تلفن، مخابرات سرویس خطوط SIP Trunk را به عنوان یک راه حل آسان، سریع و مقرون به صرفه راه اندازی کرده است. این راه حل به سرعت طرفداران خود را در شرکت ها و موسسات مختلف پیدا کرده است.
در این آموزش به راه اندازی این سرویس در سیستم مدیریت مرکز تماس ماهان ویپ میپردازیم.
مراحل دریافت و راه اندازی خطوط دیجیتال SIP Trunk
1 – ثبت نام اولیه
2 – دریافت اطلاعات خط و آدرس های IP
3 – تهیه مودم مخصوص G.Biz
4 – UP شدن لینک DSL روی مودم
5 – تنظیمات کارت شبکه و ایجاد کردن Route در سرور
6 – ایجاد قانون گذاری ورودی و خروجی و برقراری تماس
1 – ثبت نام اولیه
ثبت نام از طریق مراکز مخابراتی منطقه صورت می گیرد؛ بسته به شلوغی یا خلوتی مرکز مخابراتی، زمان تحویل آن متفاوت است. به خاطر داشته باشید این سرویس فقط به اشخاص حقوقی تعلق می گیرد.
2 – دریافت اطلاعات خط و آدرس های IP
پس از نهایی شدن وضعیت واگذاری، یک برگه قرار داد در اختیار مشتریان قرار می گیرد که در آن اطلاعات مربوط به خط و آدرس های IP مربوط به خط در آن قرار دارد. برای راه اندازی به این آدرس های آی پی نیاز است. این آی پی ها از رنج شبکه اینترانت هستند که اغلب با سابنت /30 هستند.
3 – تهیه مودم مخصوص G.Biz
تهیه مودم به پیشنهاد مخابرات یا به اختیار مشترک، از طریق بازار آزاد صورت می گیرد: مودم باید دارای تکنولوژی DSL و از نوع G.Biz باشد.
4 – UP شدن لینک DSL روی مودم
پس از اتصال زوج سیم مربوطه با ثابت شدن چراغ DSL می توان اقدام به راه اندازی سرویس نمود؛ لازم به ذکر است تا زمانی که لینک مربوطه UP نشود راه اندازی خط انجام نمی شود.
ترجیحاً برای مودم یک پورت جداگانه از پورت های شبکه در سرور در نظر گرفته شود و به طور مستقیم و بی واسطه به سرور متصل گردد. همچنین در صورت نداشتن پورت آزاد در سرور می توان به روش زیر مودم و سرور را در یک سوییچ قرار داد و تنظیمات را انجام داد:
5 – تنظیمات کارت شبکه و ایجاد کردن Route در سرور
وارد تنظیمات کارت شبکه در لینوکس شوید و آدرس IP مربوط به PBX را به کارت شبکه خود اختصاص دهید.
به طور مثال :
IP PBX : 10.20.16.2
IP GATEWAY : 10.20.16.1
SBC : 10.10.10.1
در سرور MV در مسیر زیر یکی از اینترفیس های سرور خود را که قرار است به خط اختصاص دهیم، ویرایش میکنیم و آی پی PBX خود را بر مبنای subnetmask که برای 30/ به شرح زیر است تنظیم میکنیم. باید به این نکته توجه داشته باشید که به دلیل داشتن گیت وی در پورت دیگر نمیتوان برای این اینترفیس گیت وی تنظیم کرد، بلکه باید برای آن یک روت جداگانه ایجاد شود.
vi /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth1
نکته: بستگی به تعداد اینترفیسهایی که دارید، ممکن است مقدار اسم ifcfg-eth1 تغییر کند. سپس نیاز است که یک route نوشته شود تا ifcfg-eth1 مسیر رجیستر شدن خط مشخص شود.
vi /etc/sysconfig/network-scripts/route-eth1
پس از اعمال تغییرات بالا برای اعمال تغییرات شبکه حتما باید سرویس شبکه خود را در لینوکس ری استارت کنید.
service network restart
برای حصول اطمینان از برقراری ارتباط بین MV و مخابرات آی پی Gateway و SBC را از داخل سرور پینگ می کنیم و درصورت برقراری ارتباط اقدام به ساختن ترانک در مرکز تماس MV می کنیم.
6– ایجاد ترانک، قانون گذاری تماس ورودی و خروجی و برقراری تماس
در MV از قسمت مرکز تماس » ترانک » فایلی را انتخاب و یک ترانک فایلی میسازیم. سپس مقدار زیر در آن استفاده می شود و با توجه به SBC مقدار host را تغییر می دهیم.
disallow=all
allow=ulaw,alaw,g729
host=10.10.10.15
insecure=port,invite
type=friend
context=from-pstn
برای اطلاع از وضعیت رجیستری ترانک از طریق سرور، لاگ های رجیستری را مشاهده کنید. از طریق ترمینال و یا SSH وارد محیط لینوکس شده و با دستور زیر وضعیت رجیستری خود را بررسی کنید:
“asterisk -rx “sip show peers
پس از رجیستر شدن خط، اقدام به ایجاد قانون گذاری تماس ورودی و خروجی و تست خط کنید.
برای ایجاد قانون گذاری ورودی از مرکز تماس » قانون گذاری تماس » ورودی » گزینه افزودن را انتخاب کنید و یک قانون ورودی به صورت تصویر زیر بسازید تا تماسهای ورودی به سمت مسیر مشخص هدایت شوند.
به طور مثال در این سناریو تمام تماس های ورودی از این خط به داخلی 100 وصل خواهد شد:
برای هدایت تماس از داخل سازمان به بیرون، نیاز است یک قانون گذاری خروجی نوشته شود. همچنین با توجه به تعداد قوانین موجود در قانون گذاریها باید وضیعت پیش شماره را تعیین کرد. به طور مثال در اینجا عدد 9 را انتخاب می کنیم تا تماس اپراتور با گرفتن پیش شماره و شماره تماس از ترانک مخابرات خارج شود.
برای ساخت قانون گذاری خروجی باید از قسمت مرکز تماس » قانون گذاری » خروجی » گزینه افزودن را انتخاب کنید و قانون جدید را با مقادیر و ماکرویهای لازم با توجه به تصویر ایجاد نمایید:
لازم به ذکر است در قسمت کالرآی دی (نام) و کالر آی دی (شماره) حتما شماره خط را کامل بنویسید تا مخابرات خط شما را مسدود نکند. در نهایت تغییرات را ذخیره کرده و از ورودی و خروجی خود تست بگیرید.