02187273

نرم افزار ویپ

ویپ VoIP چیست و چه کاربردی دارد

یک شبکه داخلی علاوه بر تمام کاربردهایی که برای انتقال دیتا دارد می‌تواند برای مکالمات تلفنی مانند یک سیستم سانترال مورد استفاده قرار بگیرد. در این روش از فناوری ویپ VoIP با کمک رایانه‌های موجود و حتی گوشی‌های موبایل استفاده می‌شود و از طریق آن دیگر نیازی به گوشی‌های قدیمی تلفن نیست. در این مطلب با راه‌اندازی یک سیستم سانترال تلفنی مبتنی بر شبکه داخلی، تنظیمات و کاربردهای آن آشنا می‌شوید. با توجه به اینکه طبق قوانین داخلی استفاده از ویپ روی اینترنت، قاچاق محسوب می‌شود موارد زیر صرفا در مورد شبکه داخلی یا LAN مطرح می‌شوند ولی اساس آن با اجرا روی اینترنت یکسان است و مهم‌ترین تفاوت آن در سیستم آدرس‌دهی است.

نرم افزار ویپ
نرم افزار ویپ

ویپ VoIP

عبارت(VoIP (Voice Over Internet Protocol (بخوانید ویپ) به مجموعه‌ای از فناوری‌ها گفته می‌شود که برای انتقال صدا و ارتباطات صوتی روی شبکه‌های مبتنی بر IP مانند شبکه‌های داخلی یا اینترنت کاربرد دارد. با کمک این فناوری می‌توان از طریق شبکه داخلی یا اینترنت تماس تلفنی برقرار کرد ضمن اینکه می‌توان با اتصال سیستم تلفن شهری به شبکه داخلی از یک سیستم دیجیتالی سانترال به عنوان مرکز تلفن بهره برد.

مزایا و معایب ویپ VoIP

شاید ۲۰ سال پیش خطوط تلفن بزرگ‌ترین سیستم ارتباطی بودند ولی در حال حاضر این عنوان را شبکه‌های اینترنتی در اختیار دارند و در واقع ویپ VoIP با اتصال به این شبکه می‌تواند محدودیت‌های موجود در ارتباطات تلفنی را برطرف کند. به عنوان مثال بسیاری از نقاط دورافتاده و صعب‌العبور از طریق ماهواره می‌توانند به اینترنت متصل شوند و این سرویس می‌تواند با سایر قابلیت‌های شبکه مانند تماس تصویری، پیام‌رسان‌های متنی، انتقال فایل و انواع کنفرانس‌ها ترکیب شود، به این ترتیب امکانات بسیار زیادی را در اختیار مصرف‌کنندگان قرار می‌دهد که تا پیش از این در دسترس نبودند. هر جا رایانه یا سایر ابزارهای هوشمند قابل استفاده باشد. ویپ مشکلات خاص خود را هم دارد که مهم‌ترین آنها کیفیت برقراری تماس به دلیل محدودیت‌هایی است که شبکه‌های مبتنی بر IP ایجاد می‌کنند. زمانی که از ویپ در یک شبکه بزرگ با ترافیک بالا استفاده می‌شود به دلیل تعداد گره‌های موجود در شبکه ممکن است برخی بسته‌ها گم شوند و این موضوع باعث یک مکث کوتاه در صدا خواهد شد. از سوی دیگر زمان تاخیر مخصوصا در انتقال دیتا در فواصل طولانی و بین‌قاره‌ای، پارازیت‌های موجود در شبکه و ایجاد نویز، بازتاب صدا و از همه مهم‌تر وابستگی به شبکه‌ دیتا که در مقابل قطع برق و صدمات فیزیکی آسیب‌پذیری بیشتری دارد از مهم‌ترین مشکلات  فناوری ویپ به شمار می‌روند.

شایان ذکر است برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به صفحه آشنایی با تجهیزات ویپ مراجعه کرده و  با امکانات سیستم ویپ بیشتر آشنا شوید.

پیمایش به بالا