مجازی سازی دسکتاپ چیست؟ + آموزش مجازی سازی و نرم افزارهای آن
مجازی سازی دسکتاپ روشی است که در آن دسکتاپ کاربر برای اتصال به یک دستگاه راه دور شبیه سازی میشود. با استفاده از این روش، کسبو کارها میتوانند دسترسی از راه دور را به کارمندان خود اعطا کنند تا بتوانند در هر مکان و با هر دستگاهی به منابع موجود دسترسی داشته باشند.
مجازیسازی دسکتاپ یکی از روشها و فناوریهای کاربردی است که میتوان از آن برای رفع محدودیت مکانی دسترسی به انواع منابع مانند سیستمهای داده و سختافزار استفاده کرد و کارها را آسانتر کرد. در ادامه به مجازی سازی کامل دسکتاپ پرداختیم. با شرکت ارائه دهنده مدیریت مرکز تماس ماهان ویپ همراه باشید.
منظور ما از مجازی سازی چیست؟
مجازی سازی اصطلاحی در دنیای فناوری اطلاعات است که به تبدیل هر موجود فیزیکی به نوع مجازی آن اشاره دارد. به عنوان مثال، استفاده از حروف فیزیکی مانند کاغذ برای برقراری ارتباط با اقوام و دوستان ضروری بود. اما امروزه برای این منظور میتوان از ایمیل، پیام رسانهای فوری، شبکههای مجازی و بسیاری از روشهای دیگر استفاده کرد. اگر توجه کنیم، در مقایسه با گذشته، مجازی سازی با تبدیل یک موجود فیزیکی (نامه کاغذی) به همتای مجازی خود (صفحات مجازی ایمیل ها یا پیام ها) محقق شده است.
چرا باید مجازی سازی کنیم؟
یکی از مزایای این کار که مزیت بسیار مهمی محسوب می شود، کاهش چشمگیر استفاده از منابع طبیعی است. به زبان ساده، با مجازی سازی، مردم سعی میکنند به جای استفاده از مواد فیزیکی و طبیعی مانند کاغذ، از کدهای کامپیوتری و برق برای ساختن اشیا استفاده کنند. همچنین با مجازی سازی هر کاری میتوان سرعت اجرا را افزایش داد و انعطاف پذیری بیشتری نیز در اختیار داشت.
نمونههای دیگر مجازی سازی عبارتند از چت تصویری، برنامه نویسی مجازی، دورههای آنلاین، کپی شبکه، سفارش و خرید آنلاین، فروشگاههای مجازی و اینترنت و حتی متاورس.
مجازی سازی دسکتاپ ( Desktop Virtualization)
تا حدودی با مفهوم مجازی سازی آشنا شدیم و در ابتدای متن اشارهای کوتاه به مجازی سازی دسکتاپ داشتیم. برای درک بهتر اصطلاح مجازی سازی دسکتاپ، به یاد داشته باشید که چه زمانی باید از سیستم و دستگاه شخصی خود (کامپیوتر، لپ تاپ، تبلت، تلفن و غیره) استفاده کنید. بله، درست است، با استفاده از سیستم عامل.
این سیستم عامل به کاربران اجازه میدهد تا از یک محیط کاری قابل درک برای انسان (Desktop) استفاده کنند، درخواستها و دستورات آنها توسط سخت افزار و نرم افزار قابل درک است و پاسخ مناسب برای کاربر ارسال میشود. به طور پیش فرض، یک دسکتاپ (که پلی بین سیستم عامل و کاربر است) به همراه منابعی که برای ارتباط با آن نیاز دارید، بر روی سیستم نصب میشود. یعنی دسکتاپ لپ تاپ روی خود لپ تاپ است یا دسکتاپ کامپیوتر روی خود کامپیوتر.
اما راه حل چیست؟
این بدان معناست که منابع سخت افزاری و نرم افزاری باید در آمریکا باقی بماند و کاربری که به آلمان سفر کرده است بتواند با کامپیوتر رومیزی در آلمان به این منابع متصل شود! پاسخ به این سوال باید مثبت باشد. با مجازی سازی دسکتاپ میتوانید ارتباطات و منابع خود را که با سیستم عامل و دسکتاپ امکان پذیر بود، بدون محدودیت مکان حفظ کنید.
به لطف اینترنت و شبکههای جهانی، هنگام سفر از ایالات متحده به آلمان، نیازی به حمل منابع سخت افزاری نیست و میتوانید در حالی که حتی تلفن همراه خود را با خود میبرید، به همه چیز دسترسی داشته باشید. بنابراین، مجازی سازی دسکتاپ روشی برای شبیه سازی یک محیط یا ایستگاه کاری است به طوری که منابع کلیدی از راه دور با استفاده از یک دستگاه رابط (به عنوان مثال یک گوشی هوشمند) قابل دسترسی هستند.
آموزش مجازی سازی دسکتاپ
اگر با هدف یافتن آموزش مجازی سازی دسکتاپ به این مقاله آمده اید، قطعا دوست دارید بدانید که روش ساخت دسکتاپ مجازی چیست و چگونه بدون برون سپاری این کار را انجام دهید. روشهای مختلفی برای پیاده سازی مجازی سازی دسکتاپ وجود دارد که محبوبترین آنها استفاده از نرم افزار مجازی سازی دسکتاپ است.
با توجه به هزینه خرید تجهیزات و مواد اضافی، این روش مقرون به صرفهتر و دردسر کمتری دارد. برخی از بهترین نرم افزارهای مجازی سازی دسکتاپ که در لیست بهترین های سال 2023 قرار گرفته اند.
بهترین نرم افزار های مجازی سازی دسکتاب به ترتیب
- VMware
- Citrix
- V2 Cloud
- Shells
- Amazon Workspaces
- Kamatera
- Azure Virtual Desktop
- Cloudalize
- VMware
- Citrix
- Evolve IP
- Red Hat
انواع مجازی سازی دسکتاپ
مجازی سازی دسکتاپ را میتوان به دو مدل تقسیم کرد: مجازی سازی دسکتاپ میزبان و مجازی سازی مشتری.
-
مجازی سازی دسکتاپ های میزبانی شده
در این مدل سرور ماشین مجازی بر روی مرکز داده قرار دارد و کاربران میتوانند با پروتکلهای دسکتاپ راه دور (RDP) به این سرور دسترسی داشته باشند. میتوانیم خود مجازی سازی هاست را به 3 دسته تقسیم کنیم:
-
زیرساخت دسکتاپ مجازی (VDI)
در این مدل با استفاده از نوعی فناوری Hypervisor، ماشینهای مجازی حاوی تصاویر دسکتاپ بر روی سروری در مرکز داده اجرا میشوند. ماشین مجازی اختصاصی مدل VDI سیستم عامل را برای کاربران اجرا میکند
محتوای مفید: تجهیزات اکتیو شبکه
مزایای مجازی سازی دسکتاپ
- در هر کاربر بعنوان یک سیستم عامل کاملا مستقل برنامههای کاربردی خود را استفاده میکند. در نتیجه منابع کمتری نسبت به تکنولوژی قدیمیتر به اشتراک گذاشته خواهد شد.
- نیاز کمتر به پهنای باند شبکه
- کاهش هزینه در راه اندازی و پیشتیبانی
- ارتقا سخت افزاری و نرم افزاری آسان
- بهینه کردن منابع سخت افزاری
- پاسخ سریعتر به مشکلات کاربران
- انعطاف پذیری بالا برای انواع کسب و کار
- افزایش امنیت از طریق یکپارچه سازی داده های کاربران
- مدیریت آسان و متمرکز کاربران
- ایجاد محدودیت و رمز گذاری اطلاعات کاربران
- استفاده از UPS برای دیتا سنتر (به علت کاهش بسیار زیاد میزان استفاده از برق میتوانیم، دسکتاپ مجازی شبکه را در صورت وقوع قطعی برق به صورت طولانی تر روشن نگه داشته).
- امکان پشتیبانی راحت از کل شبکه
با ماهان ویپ ارتباطات شرکتی بسیار آسان تر میشود
شرکت ماهان ویپ، به عنوان یکی از پیشروان در زمینه مدیریت مرکز تماس با استفاده از فناوری VoIP، خدماتی حرفهای را در اختیار شرکتها قرار میدهد. با استفاده از راهکارهای پیشرفته ماهان ویپ، شرکتها قادر خواهند بود تا مراکز تماس خود را بهبود داده و عملکرد کسب و کار خود را به سطح بالاتری برسانند.
مزایای استفاده از خدمات ماهان ویپ
- کاهش هزینهها
- قابلیت ارتقاپذیری
- امکانات پیشرفته
- انعطاف پذیری مکانی
- ارتباط بین المللی
با استفاده از خدمات ماهان ویپ، شما قادر خواهید بود تا مرکز تماس خود را به بهترین شکل مدیریت کرده و تجربه بهتری را برای مشتریان خود اارائه دهید. این خدمات میتوانند به شما در بهبود عملکرد مرکز تماس، کاهش هزینهها، افزایش انعطافپذیری و بهبود تجربه مشتری کمک کنند.
سوالات متداول
- آیا می توان از دسکتاپ مجازی به صورت آفلاین استفاده کرد؟
با استفاده از فناوری OneDrive for Business، فایلهای محیط ابری دسکتاپ مجازی را میتوان به صورت محلی با Surface همگامسازی کرد تا حتی بهصورت آفلاین نیز در دسترس باشند. تمام این اطلاعات محلی کاملاً به روز و ایمن خواهد بود.
- آیا دسکتاپ مجازی به جایی متصل می شود؟
دسکتاپ مجازی به کاربران این امکان را می دهد که از هر کجا و در هر دستگاهی به دسکتاپ و برنامه های خود دسترسی داشته باشند. تیم فناوری اطلاعات سازمان می تواند این دسکتاپ ها را از یک مرکز داده متمرکز مدیریت کند.
- آیا برای دسکتاپ مجازی به مانیتور نیاز داریم؟
نه! به لطف این فناوری بدون نیاز به مانیتور فیزیکی و به سادگی با داشتن هدست واقعیت مجازی می توانید به محیط مجازی دسترسی داشته باشید.