02187273

با اصطلاحات مرتبط با ویپ آشنا شوید - قسمت اول

اشنایی با اصطلاحات ویپ

اگر شما هم یکی از استفاده‌کنندگان نرم‌افزار مدیریت مرکز تماس ویپ هستید، و یا این‌که می‌خواهید از این نرم‌افزار استفاده کنید، حتماً با واژه‌هایی مواجه شده‌اید که برای‌تان غریبه هستند و معنی آن‌ها را نمی‌دانید. ماهان‌ویپ در این مطلب به تعریف واژه‌ها یا اصطلاحات ویپ که احتمالاً با آن‌ها روبرو خواهید شد، پرداخته است.

ویپ به انتقال و دریافت صدا در بستر شبکه مبتنی بر IP گفته می‌شود. شاید این سرویس را تحت عنوان‌هایی مثل آی پی تلفنی، اینترنت تلفنی و غیره نیز شنیده باشید. این نرم‌افزار در چند دهه اخیر، کمک بسیاری به دنیای ارتباط و سازمان‌ها کرده‌ است.

اگر اطلاعات بیشتر درباره ویپ می‌خواهید، پیشنهاد من به شما مقاله Voip چیست است.

دستگاه ATA

یکی از راه‌های استفاده از ویپ، استفاده از دستگاهی به نام ATA است که به آن جعبه صدا و یا آداپتور تلفن ویپ نیز گفته می‌شود. با استفاده از این وسیله می‌توانید یک تلفن آنالوگ معمولی را به شبکه ویپ متصل نمایید. طریقه کار آن نیز به این صورت است که صدا را از تلفن آنالوگ دریافت می‌کند، به پکت در IP تبدیل می‌کند و سپس به مقصد انتقال می‌دهد. همچنین دارای قابلیت تبدیل پکت ورودی به سیگنال صوتی نیز هست.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این دستگاه مقاله ata چیست را مطالعه فرمایید.

تلفن IP

تلفن آی پی، یکی دیگر از راه‌های اتصال به شبکه ویپ است. در واقعا تلفن ای پی برای همین دلیل طراحی شده است و برای اتصال به ویپ، به دستگاه دیگری نیاز نخواهد داشت اما تبدیل تلفن آنالوگ به دیجیتال ممکن است کمی هزینه بر باشد.

مقاله مرتبط: تلفن مبتنی بر IP

تلفن نرم افزاری

تلفن های نرم افزاری با نام انگلیسی Softphones یکی دیگر از روش های استفاده از ویپ هستند. طی این روش کاربر با نصب یک برنامه روی موبایل یا لپ تاپ خود، به شبکه ویپ وصل می شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله تلفن نرم افزاری را مطالعه فرمایید.

اینترنت تلفنی

یکی دیگر از اصطلاحات ویپ اینترنت تلفنی است. اینترنت تلفنی راهکاری برای ارسال صدا، پیام صوتی و غیره است. از این سرویس به جای خط های آنالوگ قدیمی استفاده می شود.

هاستد ویپ Hosted PBX

هاستد ویپ یا hosted pbx، به این معنا است که تلفن یا تجهیزات pbx دور از جایی قرار بگیرد که سرویس ویپ آن‌جا مورد استفاده است. برای استفاده از این سرویس یک شرکت می تواند بدون در اختیار گرفتن تجهیزات از سیستم تلفنی ویپ استفاده کند. به این صورت که تجهیزات مرکزی در شرکت عرضه کننده قرار دارد و کاربر فقط هزینه استفاده از سرویس را پرداخت می‌کند. همچنین دیگر نیازی به حضور افراد متخصص در شرکت کاربر برای نگهداشت از این سرویس نخواهد بود.

سیستم PBX

Pbx به سیستم سویچینگ سرویس صوتی گفته می‌شود که برای هر مجموعه به صورت اختصاصی به کار می رود. برای استفاده از این سیستم، باید از مخابرات یا یک سیستم سویچینگ، چند خط محدود دریافت شود تا تلفن‌های داخلی بسیاری را سرویس دهد. برای مثال با دریافت فقط ۲ خط اصلی، می توان ۲۰ داخلی داشت.

علاوه بر خطوط داخلی، امکان برگزاری کنفرانس های تلفنی را نیز میسر می نماید.

اصطلاح IP PBX

IP PBX بر مبنای شبکه های کامپیوتری و با پروتکل آی پی است. برای این سیستم به یک سرور سخت افزاری همراه با یک سیستم عامل نیاز است. در این سیستم دیگر به سوییچینگ سخت افزاری و سایر تجهیزات نیازی نیست. در سیستم ip pbx، بیشتر کارها توسط نرم افزار انجام می شود که به معنای هوشمند شدن، انعطاف پذیر شدن و پیشرفت قابلیت ها و امکانات است. اما از آن جایی که سیستم های نرم افزاری بیش از سیستم های سخت افزاری به مراقبت نیاز دارند، درنتیجه همیشه گوش به زنگ باشید.

اصطلاح PSTN

به فناوری انتقال صدا با استفاده از سیم های مسی PSTN گفته می‌شود که تعریف همان خطوطی هست که در منازل مورد استفاده قرار می‌گیرد. اگرچه در این سیستم انتقال اطلاعات بین مبدا و مقصد به صورت دیجیتال انجام می‌شود اما این موضوع تغییری در نحوه برقراری تماس ایجاد نمی‌کند. خطوط PSTN تنها محدود به برقراری تماس‌های صوتی هستند.

تلفن تحت وب

تلفن تحت وب با  نام انگلیسی web phone یکی از امکانات نرم افزار مدیریت مرکز تماس ویپ است و به تماس‌هایی گفته می‌شود که بر بستر اینترنت و به صورت رایگان برقرار می‌شود. این تماس ها با مرورگرهایی مانند کروم سازگاری دارند. از مزیت‌های تماس‌های تحت وب، عدم نیاز آن ها به گوشی های تلفن سخت افزاری یا خط تلفن است. می‌توانید این تماس‌ها را روی موبایل، لپ‌تاپ و تبلت خود که به اینترنت متصل هست دریافت کنید.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این‌ تلفن‌ها مقاله تلفن تحت شبکه چیست را مطالعه فرمایید.

سیپ ترانک Sip Trunk

سیپ مهم ترین پروتکل ویپ است که برای انتقال صدا جهت برقراری مکالمه روی بستر شبکه به‌کار می رود. ترانک نیز به نوعی از ارتباط گفته می شود که بیش از یک مکالمه از طریق آن برقرار خواهد شد. درنتیجه سیپ ترانک، ارتباطی است که توسط بستر شبکه امکان برقراری مکالمات فراهم می شود.

مقاله مرتبط: خط سیپ ترانک

خط ایوان E1

خط ایوان یکی از سرویس های مخابراتی است که با دو نوع شماره 4 و 5 رقمی ارائه می‌شود و روی 30 خط قابل ارائه است. به این معنا که با یک کابل 30 خط به شما تحویل داده می‌شود.

پورت FXO

پورت  FXO  در تلفن آنالوگ مورد استفاده قرار می‌گیرد. FXO درگاهی است که خط آنالوگ وارد آن می‌شود و بوق دریافت می‌کند. از این درگاه برای اتصال خط آنالوگ به سیستم های تلفنی استفاده می‌شود.

پورت FXS

پورت FXS خط آنالوگ شهری را به دستگاه تلفن مشترک متصل می‌کند. در واقع fxs همان درگاهی هست که بوق را تولید می‌کند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نرم افزار مدیریت مرکز تماس ویپ با کارشناسان ماهان‌ویپ تماس حاصل فرمایید.

شماره تماس: ۰۲۱۸۷۲۷۳

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا